Redenen om biologisch te eten

In het algemeen bieden supermarktketens ons vaak snelle oplossingen voor de keuken. Maar het is altijd beter om groenten en fruit te halen bij een plaatselijke kruidenier of een biologische winkel, dan bij de grote ketens. Biologisch voedsel is veiliger omdat deze landbouwtechniek het routinematige gebruik van pesticiden en onkruidverdelgers verbiedt, vaak in potentieel gevaarlijke combinaties. Wetenschappelijke studies hebben echte gezondheidseffecten aangetoond. Bovendien hebben alternatieve kankertherapieën uitstekende resultaten laten zien.

Gelukkig kiezen elke dag meer en meer mensen voor deze producten die uiterst gunstig zijn voor de gezondheid en het milieu, dus is het belangrijk dat u alle voordelen kent van het opnemen ervan in uw dieet. Vandaag zullen we een aantal voordelen en redenen voor het eten van biologisch voedsel op een rijtje zetten.

Ze zijn vrij van giftige en chemische voedingsmiddelen

Het eten van gecertificeerd biologisch voedsel zorgt ervoor dat we geen enkel soort giftig product binnenkrijgen. Volgens de voorschriften van de FAO mag bij de productie van biologisch voedsel geen gebruik worden gemaakt van chemische stoffen. De afwezigheid van toxische producten in biologische levensmiddelen is van bijzonder belang voor rijst: een levensmiddel dat op grote schaal wordt geconsumeerd en, vanwege de teelt, aan toxische producten wordt blootgesteld.

Ze hebben de beste smaak en aroma

Levensmiddelen die waarschijnlijk op natuurlijke wijze zijn geproduceerd, behouden al hun eigen smaken en aroma’s. Verwacht echter niet dat biologisch plantaardig voedsel de perfecte esthetiek heeft die je alleen in supermarkten ziet.

Eerlijke handel en lokale steun

Door biologisch voedsel te eten, steunt u kleinschalige producenten. En in het geval van internationale producten is het een echte oplossing voor eerlijke handel. Je betaalt voor een product dat echt de moeite waard is.

De planeet redden

Wanneer we ecologisch geteeld voedsel consumeren, helpen we het milieu in stand te houden en verontreiniging van land, water en lucht te voorkomen. Ecologische landbouw is het meest diervriendelijk, veroorzaakt minder aerosolverontreiniging, produceert minder koolstofdioxide, vermijdt overwintering, genereert geen verontreinigende residuen en draagt bij tot energiebesparing.

Bij APREbio! bieden we een scala aan biologische producten. Begin uw gewoonten te veranderen, niet alleen voor uw eigen bestwil, maar ook voor die van de planeet. We kunnen het samen doen!