Verpakking op maat

Misschien begin je aan een spannende nieuwe zakelijke onderneming en wil je jouw product op de markt brengen. Of misschien is jouw bedrijf al goed gevestigd en zoek je naar manieren om je verpakkingsproces en logistiek efficiënter te maken. Hoe dan ook, de manier waarop je jouw product verpakt, is een cruciaal onderdeel van je algehele zakelijke succes.

Wat jouw toeleveringsketen en verpakkingslijn betreft, heb je twee opties: je kan de verpakking intern maken of je kan het uitbesteden. Hoewel beide opties hun voor- en nadelen hebben, zijn er goede redenen om te kiezen voor het uitbesteden van de toeleveringsketen voor verpakkingen.

Wat is verpakking uitbesteden?

Verpakking uitbesteden is de uitbesteding van de verpakkingslijn in jouw toeleveringsketen. Met andere woorden, wordt jouw verpakkingslijn uitbesteed aan een externe leverancier, een zogeheten loon verpakkingsbedrijf. Op die manier word je volledige toeleveringsketen beheerd door een derde partner. Dit omvat verpakkingsmachines, verpakkingsmaterialen, logistiek, arbeid, automatisering en alle andere elementen die nodig zijn om jouw toeleveringsketen en verpakkingslijn te beheren.

Er zijn vele redenen om te kiezen voor het uitbesteden van jouw verpakkingslijn. Dit kan onder andere zijn om kosten en tijd te besparen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, de productieruimte te beperken, enz. Indien je de verpakkingslijn in eigen beheer wil exploiteren, moet je wellicht rekening houden met aspecten zoals hogere aanvangskosten, arbeidskosten, productietijd, kapitaal- en grondstoffenverbruik. Maar wanneer je besluit de verpakkingslijn uit te besteden, zal het externe bedrijf alle aspecten van de toeleveringsketen beheren en kan je je concentreren op de kerncompetenties van het bedrijf in plaats van op de productielijn. Bovendien kan je ook de kosten besparen van verpakkingsmachines en -materialen, en de kosten verminderen die gepaard gaan met het inhuren en beheren van arbeidskrachten.

Voordelen van contract verpakking

  • Vermindert de aanloopkosten.
  • Je hoeft geen werkkrachten in te huren.
  • Je hoeft geen verpakkingsmachines en -materialen aan te schaffen.
  • Hiermee kan je je concentreren op jouw kerncompetenties.
  • Je hoeft niet te investeren in productieruimte voor verpakkingen en deze ook niet te beheren.

Bij APRE!pack kunnen we alles leveren wat nodig is om een in-house verpakking productielijn te beheersen. Dit omvat verpakkingsmachines, verpakkingsmaterialen, preventieve onderhoudsprocedures, automatisering en vele andere elementen die nodig zijn voor het intern verpakken.