Industriële vloeren – Hoe goed schoon te maken

Schoonmaken is essentieel in alle soorten industrieën. Het lijdt geen twijfel dat moet worden gezorgd voor de hygiëne van het industrieterrein, zodat de werkomgeving veilig, maar ook aangenaam en productief is voor de werknemers. Elke industriële sector heeft echter specifieke behoeften, afhankelijk van zijn werkzaamheden.

Industriële reiniging, bijvoorbeeld, moet volgens verschillende factoren worden uitgevoerd. Een van de belangrijkste onderdelen van deze dienst is de vloer, die altijd schoon en droog moet worden gehouden. Daarom gaan we vandaag enkele tips delen over hoe je de vloer van een industrie goed schoonmaakt.

Een vuile vloer kan het werk immers bemoeilijken. Bovendien kan het, afhankelijk van het soort materiaal, ongelukken op de werkplek veroorzaken. Het probleem kan echter worden opgelost met een correcte reiniging, waarbij voor elk type vloer de juiste producten worden gebruikt. Hier is hoe je een industriële vloer schoonmaakt:

Let op details

Het schoonmaken van een industriële vloer is een eenvoudige taak. Wil het resultaat echter doeltreffend zijn, dan moet aandacht worden besteed aan details. Allereerst moet je de vloer vegen met een dweil. Er zijn exclusieve modellen voor beton, bijvoorbeeld. Het materiaal heeft stevigere borstelharen die niet gemakkelijk beschadigen.

Nadat al het stof is verwijderd, moet een wasmachine worden gebruikt om te controleren of er nog resten achterblijven. Maar voor bedrijven die zwaarder moeten reinigen, is het de kunst om hogedruk- en stoomapparatuur te gebruiken. 

Bovendien is het gebruik van stofzuigers ook nuttig om de vloer vrij van vuil te houden. Om de ruimte schoon te houden, is het de kunst geconcentreerde producten te gebruiken die specifiek zijn voor elk type vloer.

Extra tips voor het reinigen van industriële vloeren

Om een industriële vloer goed schoon te maken, moet u niet alleen de juiste apparatuur gebruiken, maar ook een aantal tips opvolgen, zoals

  • Analyseer het type vloer om de juiste producten te kiezen;
  • Controleer de stroom van mensen en machines die in het gebied worden gebruikt;
  • Stel een schoonmaakplan op, zodat het schoonmaken de routine van de industrie niet verstoort;
  • Let op het soort vuil dat de vloer vaak bevat (zoals olie, vet en stof).
  • Bepaal de producten die in elk gebied van het bedrijf zullen worden gebruikt.

APRE SERVICES kan u bij deze stappen begeleiden. Met onze jarenlange ervaring en uitmuntendheid op schoonmaakgebied kunnen wij een industrieel schoonmaakplan voor uw bedrijf met uitmuntendheid en veiligheid uitvoeren.