Nieuwe behoeften aan externe reinigingsdiensten voor post-pandemie

Gezien het risico van besmetting zijn goede hygiënepraktijken in omgevingen een prioriteit geworden. Juist vanwege het besmettingsgevaar is de behoefte aan reiniging en sanering sterk toegenomen, aangezien het coronavirus weinig weerstand heeft tegen gangbare schoonmaakmiddelen zoals detergenten, zepen of ontsmettingsmiddelen. Daarom is het raadzaam de reinigingsfrequentie te verhogen of te investeren in producten die de beschermingsduur verlengen.

De externe reinigingsdienst is ideaal voor deze frequente behoefte. Alleen reiniging door gespecialiseerd personeel en met geschikte producten kan het risico van verontreiniging uitsluiten. Winkels, scholen, bedrijven en industrieën moeten zich aanpassen aan de nieuwe veiligheidsnormen voor post-pandemische activiteiten. Tegelijkertijd moet de veiligheid van werknemers en klanten die deze plaatsen frequenteren, worden gewaarborgd.

Daarom fungeert professionele hygiëne in de bedrijfswereld als een krachtig mechanisme om virussen te voorkomen en in te dammen. Een externe schoonmaakdienst kan de bezorgdheid over de gezondheid en veiligheid van de mensen die in collectieve omgevingen komen, verminderen.

Verhoogde reinigingsfrequentie

Door de grote verkeersdrukte, ook al is dat niet gelijktijdig, moeten de oppervlakken regelmatig worden schoongemaakt. Leuningen, deurklinken, tafels, toonbanken en andere vaak gebruikte voorwerpen staan op de lijst. Bovendien moeten nieuwe apparatuur en producten in de hygiëne processen worden opgenomen. Daarnaast worden enkele maatregelen aanbevolen voor bedrijven die hun diensten overnemen.

Nieuwe praktijken

  • Plaats alcoholgel op strategische plaatsen in de omgeving: bij deuren, toiletten, pantry’s en toonbanken.
  • Doeltreffende systemen voor het wassen en drogen van de handen in de badkamers invoeren.
  • Verhoog de frequentie van het reinigen van oppervlakken en zones met een hoge contactstroom. Dit omvat onder meer deurklinken, intercoms, tafels, automaten voor frisdrank, koffie, snacks of voedsel.

Nu u weet hoe belangrijk het is om een externe schoonmaakdienst in te huren, neem dan contact op met APREnet! en vraag een offerte aan voor uw bedrijf.